Om oss

Mitt i stadens centrum erbjuder vi ditt barn undervisning i en lugn och trygg miljö, med engagerad personal och med fokus på lärandet.

På S:t Jörgens skola kan du gå från förskoleklass till årskurs 6. Vi arbetar med att skapa en röd tråd från förskola, förskoleklass till skola. Här känner alla varandra och vi ser till att få många gemensamma upplevelser. Förskolorna och skolan i vårt område arbetar tillsammans med trygghet och trivsel, vår lärmiljö samt med hälsa och livsstil. Tillsammans med er föräldrar vill vi skapa ett klimat där lust att lära och gott kamratskap lägger grunden till ett livslångt lärande.

Hälsan i fokus i vackra miljöer

Hos oss är skolmiljön väldigt viktig. För våra 6-åringar finns S:t Jörgens förskoleklass, som är inrymd i trädgårdsmästarvillan i den vackra Vikingsbergsparken. Skolans centrala läge med närhet till såväl strand, park, skog som till kulturaktiviteter utnyttjas också flitigt. Vi är den hälsofrämjande skolan och jobbar mycket med hälsa och livsstil. För vårt arbete har vi fått certifieringen Grön Flagg. Vi är även den första skolan i Helsingborg som har blivit Hälsodiplomerade.

Glädje i kroppen och fart på tanken

S:t Jörgens skola är även en skola där glädje är nyckeln till framsteg och personlig utveckling.Vi anser att varje möte skall öppna upp för tankar och idéer. Våra möten skall ”designas”  för att skapa aktiva, kreativa och engagerade deltagare. Det skall bubbla och spritta, kännas med glädje i hela kroppen och sätta fart på tanken. Inte ”more of the same” utan tänka och göra nytt!

Vår skola

S:t Jörgens skola ligger mitt i centrala Helsingborg. Här går cirka 300 elever från förskoleklass till årskurs 6. Förskoleklassen håller till i Vikingsbergsparken. Vi har även ett fritidshem. På skolan arbetar 30 lärare.